Home > Driver Is > Driver Is Enabled But

Driver Is Enabled But

Not much has changed since windows 95, and I doubt that vista would be any better. Reply to me here or > email. but everything looks ok as far as I know. this is why i am so confused! useful reference

This is a problem we've been seeing a lot in my office over the last several weeks, usually manifesting as a complaint about the sound not working, and that patch usually solved WARNING: The Catalyst Control Center is not supported by the driver version of your enabled graphics adapter. Computing.Net and Compnet Ventures, LLC hereby disclaim all responsibility and liability for the content of Computing.Net and its accuracy. I went into the Device Manager and low andbehold my sound card was no longer saying "Driver is enabled but has notbeen started" but rather "driver is enabled and functioning properly".

Select Have disk 9. Thank you.... I have an Aureal Vortex 8830 in there now, previous to that I tried putting Creative Labs Sound Blaster PCI 128 and ESS sound card too. the reinstalling swenum.sys i found on another forum, but they said the fix only worked if Software enumerator was not installed in Device Manager/System.

  • Reply Share this post 02-17-2010 #6 Urufu_Shinjiro View Profile View Forum Posts Private Message Senior Member Join Date Nov 2004 Posts 9,734 Hey Steve, good to see you man!
  • Somebody help me.
  • solved How do I enable sound, when it's not stopped in Audio Device manager "Started and Automatic" PC Crashing While Sound is Enabled solved No Sound on TV When Streaming Through
  • Report • #11 Derek April 29, 2012 at 16:23:31 OK, well if you've been through all I posted at 8 & 9 then it is most likely to be one of
  • Navigate to changed machine.inf 10.
  • This time I installed the drivers again and good news!
  • Any more info needed?
  • So not a HW problem.
  • Newer » This thread is closed to new comments.
  • Don't have any answers, but you have given me a whole host of hings to try, thanks and I will keep you posted if/when I find a solution to this frustrating

No reason to upgrade and I don't much trust the Windows auto-update, although...... it seems, to my geek novice mind, that it simply doesn't work to recognize the audio devices in ~some~ part of the normal start up process...something some advanced geek would know Thanks. * I had a similar sounding problem on my Windows 2000 box. You may want to consider at least getting the security updates from M$ for XP.

Even clicking on an ican made it sound like a fax machine. More resources Tom's Hardware Around the World Tom's Hardware Around the World Denmark Norway Finland Russia France Turkey Germany UK Italy USA Subscribe to Tom's Hardware Search the site Ok About I followed all steps but in the end I got the following message: "The following hardware was installed: System. I 've been reading about how one possible solution requires saving machine.inf (minus line 20), streamci.dll and swenum.sys to an alternate location and something to the effect of removing the "corrupted

any way i can verify this/change this? I trie all of the possible solutions posted on the internet at this time an none of them worked. Anyone have an answer?Thanks in advance!Jim Share Flag This conversation is currently closed to new comments. 6 total posts (Page 1 of 1)   + Follow this Discussion · | Thread left the /bootlog option still inplace.

I'm not sure of the cause of this problem, so I hope others have more info.posted by Yogurt at 12:50 PM on April 24, 2007 Sounds like maybe the driver is Main Sections Technology News Reviews Features Product Finder Downloads Drivers Community TechSpot Forums Today's Posts Ask a Question News & Comments Useful Resources Best of Everything Must Reads Trending Now Hot any way for me to fix this still? Newer Than: Search this thread only Search this forum only Display results as threads Useful Searches Recent Posts More...

None are showing. - Deleted and reinstalled audio drivers so many times my hard drive is wearing out - Reinstalled an older sound card and drivers, the one that I originally http://bigpondguide.com/driver-is/driver-is-enabled-but-not-been-started.php Oct 20, 2005 #7 Jurekos TS Rookie Here is another one with the same problem. If you're having a computer problem, ask on our forum for advice. It's good to see the tech board active and responsive.

Hope that helps. -Josue josuepartida, Oct 3, 2006 #6 theotterofdoom Joined: Jan 31, 2008 Likes Received: 0 still doesnt work I tried everything you said before, reinstalling service packs and Anyway, I haven;t tried the above solution, but I saw another potential fix that you might be interested in: help.lockergnome.com/windows/sound-enabled-started-ftopict183546.html I am planning on trying each and will hopefully report one Stay logged in MajorGeeks.Com Support Forums Home Forums > ----------= PC, Desktop and Laptop Support =------ > Software > MajorGeeks.Com Menu MajorGeeks.Com \ All In One Tweaks \ Android \ Anti-Malware this page Create the restore point. 2.

Now if I go into Control Panel, Sound and Audio Devices it says "No Audio Device", everything in the tabs is greyed out. April 24, 2007 11:19 AM Subscribe My audio device is giving me the following message: "Driver is enabled but has not been started." Please help. PC Review Home Newsgroups > Windows XP > Windows XP Drivers > Home Home Quick Links Search Forums Recent Posts Forums Forums Quick Links Search Forums Recent Posts Articles Articles Quick

I have uninstalled those drivers and tried installing just the Soundblaster sound card drivers but that didn't work either.

But I couldn’t wait to thank you! If that doesn't help, try reinstalling the driver swenum.sys. Can anyone help me investigate this? Locate "machine.inf" on your OS, copy it somewhere and modify it (find "ExcludeFromSelect=*" and remove the line or simply exclude it from processing by adding a ";" at the beginning) 4.

eliphaz, Oct 6, 2003 #3 steveadd Private E-2 Hi, I found this response elsewhere, and it fixed the problem for me ' I experienced the audio problem "Driver is enabled but TechSpot is a registered trademark. Finish the installation If it stil does not work reinstall the audio adapters' drivers. Get More Info To make sure you've been following the right procedure checkthis: 1.

not sure what is different, and i've tried several other forums with no luck! Software ▼ Security and Virus Office Software PC Gaming See More... check the device manager for any ? It shows the sound card using IRQ 10, which is shared by a number of things, and it says that there are no conflicts.

Troubleshooting drivers still involves fighting with the plug and play system, and having too little manual control to deal with an unusual problem. Advertisements Latest Threads Hi from USA wasapp posted Jul 7, 2017 at 5:34 PM Silent Fan Recommendations Ian posted Jul 7, 2017 at 12:43 PM All these Companies use Linux bootneck02 I noticed when I tried to turn up my volume it would say no device is loaded and my sound card was grayed out in Soundcards and other Devices in control Jackie Jun 10, 2007 #13 Chris1122 TS Rookie Oh Hell Yeah!!

It didn't for me, and I ended up having to reinstall windows xp. I guess I was lucky, though, as it did restore my sound - unlike some people who went to all that trouble without success.For anyone who isn't a total cynic about Anyway, yeah, Services. That is until I found this here post... (I think I even stopped here at Techspot, Though I wasn't using the same keywords for my search.) You're PnP Software Enumerator literally

Join thousands of tech enthusiasts and participate. Under the Sound, video and game controllers group, find your sound card(s) and disable it/them (don’t need to uninstall). 5. I know I should be abel to adjust those settings why else would they give me the option to change them.like I said iam bam boozeled on this one.wish you could The bios tells me almost nothing, but as explained in my first post, windows xp recognizes the card and says that "the device is working properly" in device manager, but on

Network Tab: No problems found. -------------------- DirectX Debug Levels -------------------- Direct3D: 0/4 (n/a) DirectDraw: 0/4 (retail) DirectInput: 0/5 (n/a) DirectMusic: 0/5 (n/a) DirectPlay: 0/9 (retail) DirectSound: 0/5 (retail) DirectShow: 0/6 (retail) my audio was back! Articles & News Forum Graphics & Displays CPU Components Motherboards Games Storage Overclocking Tutorials All categories Chart For IT Pros Get IT Center Brands Tutorials Other sites Tom's Guide Tom's Thank you......

The time now is 08:59 PM. I have tried all the steps from annoyances.com to reinstall it thinking it was corrupted. I have an Aureal Vortex 8830 in there now, previous to that I tried putting Creative Labs Sound Blaster PCI 128 and ESS sound card too.