Home > Driver Is > Driver Is Enabled But Not Functioning Properly

Driver Is Enabled But Not Functioning Properly

I left the /bootlog option still inplace. I had everything ok in Device Manager and every driver was running that should, compared to an other working system, but the symptom was that there was no sound coming out Then uninstall the following devices: - Microsoft Kernel Audio Splitter - Microsoft Kernel System Audio Device - Microsoft Kernel Wave Audio Mixer - Microsoft WINMM WDM Audio Compatibility Driver 6. Locate "machine.inf" on your OS, copy it somewhere and modify it (find "ExcludeFromSelect=*" and remove the line or simply exclude it from processing by adding a ";" at the beginning) 4. http://bigpondguide.com/driver-is/driver-is-enabled-but-not-functioning.php

And you will be able to record using Stereo Mix. This is a problem we've been seeing a lot in my office over the last several weeks, usually manifesting as a complaint about the sound not working, and that patch usually When I try the "Add New Hardware" to reinstall it, I don't know what I should be choosing as the hardware to add. Join thousands of tech enthusiasts and participate.

My System Specs OS Win 7 Mourinho wins View Public Profile Find More Posts by Mourinho wins 29 Aug 2013 #6 Milano Windows 7 Home Premium 64-Bit 1 posts Arrrrrrrggghhhhhh Please Help, I've spent 8 hours after work trying to fix it. Graphic Cards Our Sites Site Links About Us Find Us Vista Forums Eight Forums Ten Forums Network Status Contact Us Legal Privacy and cookies Windows 7 Forums is an independent web My microphone works perfectly.

Good luck!posted by lutzla23 at 4:01 PM on April 24, 2007 This may sound like a long shot, but I would try downloading Microsoft's KB927891 patch. Stay logged in Welcome to PC Review! I had everything ok in Device Manager and every driver was running that should, compared to an other working system, but the symptom was that there was no sound coming out Sound & Audio Stereo Mix Not Working...I know some, if not all of you saw the title of this thread and groaned, because if my extensive google search is any indication,

Aphelion View Public Profile Find More Posts by Aphelion 15 Aug 2010 #4 NickJ92 Windows 7 Home Edition x64 2 posts Quote: Originally Posted by michaelqt I Its not really the symptom I would expect from a hardware failure tho. My OS is Windows 2000. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Background ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ I researched all the known solutions for the problem on the web. That's why you're not getting anything.

As far as IRQ's go I had no IRQ conflicts. VirtualAudio, All I have to say is you rock like white snake! The bios tells me almost nothing, but as explained in my first post, windows xp recognizes the card and says that "the device is working properly" in device manager, but on Browser Mozilla Firefox erikhicks View Public Profile Find More Posts by erikhicks 10 Aug 2015 #8 satchelpooch 64 bit Windows 10 1 posts Got it working in Windows

The time now is 14:58. Sound category disappears. left the /bootlog option still inplace. The problem is now i don't see how to removed the /fastdetect option.

My System Specs Computer type PC/Desktop System Manufacturer/Model Number HP OS Windows 7 Home Premium 64-Bit Milano View Public Profile Find More Posts by Milano 14 Oct 2013 #7 erikhicks see here The basic solutions I found were: * uninstall and reinstall your driver * IRQ conflict problem * missing Plug and Play Software Enumerator * limit some registry enumeration set to 10 There were several other bogus solutions I tried but they didn't work. I managed to figure out one way to get it to work, but it won't work if you have headphones plugged in.

January 8, 2010 Headphone jack issues: "Garble garble foofoofooo."... You may need to restart the computer. Unfortunately I tried the solution and it resulted in my system showing two PNP software enumerators installed. this page Windows XP Mar 15, 2012 I Enabled S.m.a.r.t.

The drivers enabeled but not running. My System Specs OS windows 7 michaelqt View Public Profile Find More Posts by michaelqt 15 Aug 2010 #3 Aphelion Windows 7 Home Premium 912 posts Southwest U.S. Software ▼ Security and Virus Office Software PC Gaming See More...

Of course, re-installing the OS was a solutio that I'm sure would work, but it was too drastic of a solution for m to want to implement. ============================================ Here's the solution

I bought another sound card thinking a card with XP drivers would be supported. All rights reserved Home Forums Articles Badges Privacy Policy Support Sitemap Newsletter Signup Free Web Developer Tools

caret-downclockcommentemailfacebookfeedgo-to-bottomgo-to-topheartlog-outmoonpencilsearch-whitetwittercoglistusermefi-shirtbracketed-plusdown-arrowhtml-bracket-lefthtml-bracket-rightslashtwo-linesboldclosehyperlinkicon_19502icon_248icon_299italicmedia1media2media4media5media7media8musicnotehideshow Vote by Fantastic flag, all month, in the July Best Post Stereo mix is my default device, the levels are... Sep 28, 2005 #1 wizkid TS Rookie Posts: 17 Try disabling the soundcard on the MB.

Raul Rey Aso, Sep 17, 2004 #1 Advertisements T Rut Guest Raul Rey Aso wrote: > *okay I'm getting this message when I click properties for > my sound card. This happened after I upgraded to from XP to SP2. The others like Voice playback, Sound playback, Sound recording and everything on the Volume tab was grayed out. 1. Get More Info But the > the Device Manager, I see that the driver is there. > Please dont tell me that I dont have the right drivers > because I have the latest

This should either fix it or add weight to the possibility of a hardware fault.Looks like this is a tricky one - perhaps surprisingly sound issues can often be pigs LOL. Select Volume tab. Sound & Audio Stereo Mix - getting reverberation, no driver SFX enabled.Programs tested: Hypercam, Bandicam (using WASAPI) Windows 7 Headphone w/ Mic I get this reverb when playing back videos I've The others like Voice playback, Sound playback, Sound recording and everything on the Volume tab was grayed out. 1.

solved I have installed Nvidia gtx 280 I downloaded its driver it was working properly for first half hour but it used to get automat Wireless is stopped working after installed The system rebooted and the Plug and Play system re-installed the drivers. Still same error. I then tried to install Creatives lastest live driver "LiveDrvUni-Pack(ENG).exe" Ironically my computer blue screened on me with an error that Creatives driver was trying to access invalid memory.

Not sure how that happened. More About Us... Feb 10, 2005 BSOD - A device driver has been caught.. Don't have any answers, but you have given me a whole host of hings to try, thanks and I will keep you posted if/when I find a solution to this frustrating

and the options being greyed out is due to the 'Plug & Play Software Device Enumerator' not being installed as a System Driver. Check this by going to: Device Manager > System Drivers This driver may have been lost during an upgrade to Windows XP from another version of Windows such as 98 or Thx May 29, 2008 #16 virtualaudio TS Rookie KRJ, I just ran into the same problem; I had been using one high-end sound card (M-Audio Delta 1010) and then installed I found a program tha worked directly with the sound card hardware and the sound card wa working, but nothing that used the sound card drivers worked.

May 27, 2007 #12 Jlyn069 TS Rookie To Jerokes I can not thank you enough for your help in fixing my sound problem.